06/25/16 06:03
(http://www.klassa.bg/)

Лавина от оставки в Съюза на съдиите, 14 магистрати го напуснаха

 14 магистрати от Окръжен съд-Благоевград подадоха едновременно оставка от Съюза на съдиите в България в знак на протест срещу натиска, който организацията на Нели Куцкова се опитва да оказва върху Висшия съдебен съвет.

Повод за вълната на недоволство стана становище срещу ВСС, разпространено от ССБ, в което се критикува назначаването на Катя Бельова за председател за втори мандат на окръжния съд. Самата Бельова е сред магистратите, които сега напускат ССБ, като от думите й стана ясно, че по този начин в Съюза на Нели Куцкова няма да има нито един магистрат от тази институция.

„Общо сме 27 съдии, част от тях са напуснали по-рано. Аз и другите 13 колеги с този акт снемаме доверието в тази институция, тъй като тя обслужва интересите на шепа хора, излизат с едностранни  становища, без да се проверяват фактите. Отнасят се към нас с недоверие, има тенденциозност в техните решения и становища”, каза Бельова. Всъщност с подадените 14 оставки в Съюза на съдиите в ССБ от Пиринския край ще останат съвсем малко магистрати. Преди време напуснаха почти всички съдии от Гоце Делчев, Разлог, Сандански и Петрич.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване