06/28/16 21:42
(http://www.klassa.bg/)

Чуждестранните инвестиции у нас с 3% нагоре

 Чуждестранните инвестиции в страната за първите шест месеца на годината се увеличават с 3 процента. Това съобщи днес във Варна зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, която присъства на откриването на приемна на Комисията за защита на потребителите в курорта "Златни пясъци".

Тя допълни, че към момента има много заявени желания за инвестиции. През тази седмица ще бъдат сертифицирани още три проекта, обясни Везиева. По думите й има около 22 предложения и искания от страна на инвеститори, така че интересът към България е много засилен през тази година.

Според нея това се дължи на различни обективни фактори, единият от които е свързан с геополитическата ситуация в целия свят и все по-навлизащата кръгова икономика. Пример за подобна кръгова икономика е зоната "Тракия" в Пловдив, където около инвестиция за автомобилостроене се създаде съпътстваща такава с допълваща функция, обясни зам.министърът.

Финансовата дисциплина се отчита изключително добре от страна на външните инвеститори, каза още тя. Основно чуждите инвеститори, които към момента са със запитвания, са от Франция, Германия, Холандия, Дания.

В отговор на въпрос как ще се отрази на страната резултатът от референдума във Великобритания, зам. министърът посочи, че е прекалено рано да се отговори, тъй като все още няма самия акт на Великобритания за това, че излиза, освен референдума. Следим процеса, но излизането няма да е толкова бързо, ако въобще има такъв акт, каза още Везиева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване