06/29/16 07:26
(http://www.klassa.bg/)

Експлозии и стрелба на летище "Ататюрк" в Истанбул взеха поне 10 жертви

 Двама атентатори са се взривили на най-голямото летище в Истанбул тази вечер, убивайки 10 души и ранявайки поне още 20 по първоначална информация, е потвърдил турският министър на правосъдието Бекир Боздаг пред CNN. Турската агенция Anadolu съобщава за над 60 ранени, шестима от които са с тежки наранявания.

По данни на местните медии атаката се е случила на входа на международния терминал на летището. Единият атентатор е открил огън с автоматично оръжие преди да активира експлозивите.

Полицията е стреляла по нападателите преди те да стигнат до проверките за сигурност на терминала за пристигащи пътници, съобщава Reuters.

Заминаващите полети от летището са отменени, а пътниците са транспортирани до хотели в града, са коментирали представители на турските авиолинии, цитирани от Reuters. Полетите към летище "Ататюрк" се пренасочват, а е възможно полети за следващите часове да бъдат отменени.

Следващият полет, който пристига на летище София от Истанбул е насрочен за 9.05ч. утре сутрин, а в 10.00 ч. от София трябва да излети полет към летище "Ататюрк", но все още няма информация дали полетите ще се състоят.

"Ататюрк" е третото най-натоварено летище в Европа след лондонското "Хийтроу" и парижкото "Шарл де Гол".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване