07/17/16 11:22
(http://www.klassa.bg/)

Хиляди британци са блокирани в Турция след опита за преврат

 Повече от 250 хил. британци, някои от които живеят в Турция, а други са отишли на почивка в страната, не са могли да се върнат във Великобритания, пише вестник Express, цитиран от Фокус. Най-голямата авиокомпания отмени всички полети от и до страната.

На международното летище в Истанбул са били задържани 41 ученици от училище в Сатън Колдфилд, които е трябвало да се прехвърлят на самолет за Южна Африка.
„Учениците са в безопасност и добре и са придружени от осем изключителни членове на екипа и от член на британското посолство“, коментира говорителят на училището.

„По-голямата част от британските туристи в Турция ще летят директно за морските курорти на турското южно крайбрежие, които са на стотици мили от Истанбул и столицата Анкара“, заявиха от най-голямата британска туристическа асоциация Абта.

 

От британското Министерство на външните работи са посъветвали хората „да стоят вътре“ и да избягват публичните места и районите на конфликт.

„Демократичните закони надделяха в Турция и ние аплодираме турския народ“, заяви министърът в сянка Емили Торнбери.

Британската авиокомпания „British Airways” анулира всички полети до и от Турция заради ситуацията в страната, се посочва в съобщение на авиокомпанията.

"Във връзка със събитията в Турция отменихме всички полети до и от Турция за събота, 16 юли, както и полет BA675 от Истанбул в неделя, 17 юли", се казва в съобщението.

Компанията отбелязва, че сигурността на пътниците и пилотите е приоритет за нея. Ето защо авиопревозвачът "няма да извършва полети, докато не стане безопасно."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване