07/26/16 07:26
(http://www.klassa.bg/)

Брокери на имоти дават все по-оптимистични прогнози за пазара у нас

 

На фона на увеличаването на сделките с имоти и засилването на строителната активност у нас продължават прогнозите и за ръст на цените. От началото на годината повишението на цените възлиза на 7%, като до края на 2016 г. поскъпването ще надхвърли 12%, очакват от брокерската компания за имоти от висок клас Unique Estates.

 

Преди дни от друга агенция за имоти - Arco Real Estate, направиха по-умерена прогноза: за цялата година увеличението на цените ще е достигне около 5%.

От Unique Estates очакват летните месеци допълнително да допринесат за ръста на имотния пазар, тъй като в периода юли – август интересът към покупката на жилища нараства с 5 – 10%. Според агенцията една от причините за това са прибиращите се за отпуската си българи, живеещи в чужбина, които доскоро са държали парите си в български банки заради по-високите лихви по депозитите.

„Очакваме да се увеличат покупките на имоти от българи в чужбина поради риска от обезценяване на спестяванията им“, коментира Весела Илиева, изпълнителен директор на компанията. Тези прогнози са подплатени от нарасналите с 20% от началото на годината запитвания извън страната към брокерите на агенцията.

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване