07/26/16 06:26
(http://www.klassa.bg/)

Василев опразни палата в Бояна, дава го под наем

 Докато ужилените от него вложители в КТБ продължават да чакат възмездие за обира на века, забегналият в чужбина банкер Цветан Василев опразни един от палатите си, за да го даде под наем. Пишман-финансистът, който продължава да се крие в Сърбия вече близо 2 години, бавейки с юридически финтове и без това тромавата процедура по екстрадицията му у нас, е изнесъл цялата си луксозна мебелировка от къщата си на ул. „Саша Попов“27 в столичния кв. „Бояна“, съобщи БЛИЦ. Според агенцията това е белег, че след като ще разчита на приходите от наема на палата, парите му, с които разполага в брой, са започнали да се топят.
Изграждането на изключително луксозната къща, на която могат да завидят дори собствениците на имоти на Френската Ривиера, е струвало 2,4 млн. лева според разчетите на експертите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ). Палатът е под запор, като в момента тече процедура по конфискацията му в полза на държавата. Докато тя приключи обаче Василев още се води собственик на къщата и съответно може да се пробва всячески да припечели от нея. Но в същото време КОНПИ може да претендира за парите от наема, стига те да пристигат по банковите сметки на Василев, върху които също е наложен запор. Освен космическата цена, на която е построена, къщата е известна и с луксозното си обзавеждане. Само за облицовъчни камъни той е пръснал над половин милион – 684 000 лева, мебелите са стрували други 391 бона, а първата вноска за дограма е била в размер на 234 000 лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване