07/26/16 14:07
(http://www.klassa.bg/)

Защо TripAdvisor е най-добрият ни приятел при пътуване?

 Защо да използваме TripAdvisor от самото начало на планирането на пътуването ни до след завръщането ни? Какво можем да научим и да прочетем, както и на кого можем да помогнем чрез TripAdvisor?

1

TripAdvisor е създаден през 2000 г. и днес представлява най-голямата колекция от ревюта на пътешественици за дестинации, хотели, ресторанти, забележителности, неща за правене и много други. Но TripAdvisor не е само това. Днес, човек може да организира цялото си пътуване използвайки само този сайт. В него можете да намерите и много удобни търсачки за хотели, апартаменти под наем и полети, които ще Ви препратят към съответно най-изгодния сайт за резервация на продукта от Вашето търсене.

Каква информация можем да намерим за нашата дестинация?

Trip-Advisor-logoСлед като сме решили коя ще бъде нашата дестинация (а може би и още се колебаем между няколко), доста лесно можем да прочетем ценна и интересна информация за нея в TripAdvisor. Само с няколко клика можем да намерим описания, класации и мнения на забележителностите, ресторантите и нещата, които можем да направим в определения град или държава. Също така, ако все още нямаме организирано настаняване там можем да видим и класации по различни критерии на хотелите в даденото място. След като си изберем хотел, апартамент под наем или други вид настаняване, имаме и възможността да видим наличността, цените, както и да направим изгодна резервация. Освен това, ако сме решили да летим до определената дестинация, имаме и възможността да потърсим евтини полети чрез TripAdvisor. Друга интересна информация, която можем да намерим на сайта включва снимки, форуми и пътеводители за града или държавата, които сме си избрали

5640506_orig

Защо да четем мненията и оценките за хотели?

Безспорно, едно от нещата, които правят TripAdvisor толкова популярен сайт са огромния набор синтезирани и много добре структурирани и илюстрирани мнения и оценки за хотели написани от самите посетители, които вече са отсядали в даденото място.

Много бързо можем да разберем какво е качеството на услугата, което даден хотел предлага още като влезем на страницата му в TripAdvisor. Пред нас можем да видим броя на гостите оставили ревюта, както и техния профил (“Семейства”, “Двойки”, “Индивидуални” или “Бизнес”). От тази информация можем да разберем дали хотела е подходящ за нашите цели (семейна почивка, романтичен уикенд, командировка от работа, и тн.) Също така, на първия панел има и илюстрирана  скала с броя на посетители, които са определили престоя си като съответно “Отличен”, “Много добър”, “Среден”, “Лош” или “Ужасен”, както и по-подробна разбивка на оценките (от 1 до 5) съответно за “Местоположението”, “Качество на спане”, “Стаи”, “Услуги”, “Стойност” и “Чистота”. Има и възможност, ако вече сте били в дадения хотел, да оставите и Вие Вашето мнение и оценка.

hotel

След обобщителния панел, по-надолу можете вече да видите и индивидуалните ревюта, оставени от гостите в хронологичен ред (като се започне от най-скорошното), както и информация за човека оставил ревюто (снимка, брой и тип ревюта направени до момента).

 

tripadvisor-inc-logo

Освен общите оценки и мнения, на страницата на хотелите в TripAdvisor можете да намерите и снимки на хотела, карта с местоположението му, информация за контакти, връзка към официалния сайт на хотела, ранкинг спрямо всички останали хотели в дадения град (примерно “26-и от 1,270 хотела в Рим”), списък на удобствата, които той предлага, описание на хотела предоставено от самия хотел,  секция “Въпроси и Отговори”, както и съвети за избор на стая. Също така в самото начало на страницата на хотела има разположено търсещо устройство, с което можете да проверите наличността на свободни стаи и цени за избрания от Вас период.

На база цялата тази информация, Вие можете много лесно да направите извода си дали бихте желали да отседнете в дадения хотел по време на Вашето пътуване.

Какво да правим по време на пътуването ни?

Освен обширните ревюта и оценки за хотели, TripAdvisor предоставя също така доста добре развити описания с мнения на посетители за “Нещата за правене” (Things to Do) в дадена дестинация. Колкото и много да си мислим, че знаем, шансът да сме пропуснали нещо интересно е много голям. Информацията, включена в тази секция е наистина много обширна. Тя включва забележителности, турове, занимания, музеи, храна и напитки, транспорт, паркове, нощен живот, шопинг, театри, зоологически градини и много други. След като изберем една от тези категории, препоръките ще бъдат сортирани по популярност. Освен това, всяка категория има и под-категории, които можем да използваме, ако търсим нещо по-конкретно.

Тази секция е много полезна, понеже освен основните забележителности, един град или държава винаги крие и други по-неизвестни, но не по-малко интересни неща за правене. Също така тук можете и да получите информация за безплатни турове (free walking tours), благодарение на които можете да опознаете много места в града и да получите приятни и интересни разкази от местни хора. Категорията за храна и напитки също не е за пренебрегване – местната кухня е важна част от преживяването ни. А ако сме решили да се отдадем на нощен живот или пазаруване, категориите “Nightlife” и “Shopping” могат да ни спестят много време и пари и да ни помогнат да си изкараме великолепно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване