07/26/16 07:57
(http://www.klassa.bg/)

Извънреден труд за депутатите преди ваканцията

 Ударно законотворчество в последната седмица преди ваканцията на депутатите. Парламентът се събира извънредно, за да гласува промените в Закона за съдебната власт, съобщи БНТ.

С втората част от промените се засилва съдийското самоуправление. Регламентира се възможността общите събрания на съдиите да предлагат и изслушват кандидатите за председател на съответния съд и да изказват становище относно кандидатурите. Според вносителите от Министерски съвет, целта на промяната е да се създадат гаранции, че само магистрати с високи професионални и нравствени качества, които се ползват с доверието и подкрепата на своите колеги, ще заемат административни позиции в съдебната система.

Преди лятната си ваканция депутатите трябва да изберат и шеф на Комисията за финансов надзор. Единственият кандидат за поста - заместник-министърът на финансите Карина Караиванова ще бъде изслушана днес в бюджетната комисия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване