07/26/16 06:07
(http://www.klassa.bg/)

Много голям инвеститорски интерес към новите облигации на БЕХ

 Има много голям инвеститорски интерес към новите облигации, които предстои да бъдат емитирани от Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това съобщи за „Монитор“ заместник-енергийният министър Николай Николов. „Има инвеститорски интерес, безспорно. И то, даже бих казал, много голям“, каза Николов. И уточни, че т. нар. роудшоу, или представянето на книжата пред потенциални инвеститори е приключило.

Срещите започнаха миналия понеделник, след като БЕХ упълномощи J.P. Morgan и Banca IMI да организират поредица от срещи с инвеститори в ценни книжа с фиксирана доходност в Обединеното кралство и континентална Европа.

Облигациите ще бъдат листвани на ирландската фондова борса, където беше пласиран и първият облигационен заем на БЕХ през 2013 г. Целта на БЕХ е чрез емисията да осигури поне 500 млн. евро, но не повече от 535 млн. евро, на колкото възлиза полученият в края април мостови заем.

БЕХ пуска втори облигационен заем, който на практика ще се плаща от НЕК. Парите бяха необходими на електрическата компания, за да може тя да плати над 1 млрд. лв. натрупани задължения към двата американски ТЕЦ-а. След близо година неуспешни опити да осигури финансиране, в края на април БЕХ и консорциума Ваnса IMI S.p.A. (London Branch, Bank of China Limited - Luxembourg Branch и J.P. Morgan Securities) се споразумяха за отпускането на заем за холдинга в размер на 535 млн. евро. Кредитът е мостов със срок от 12 месеца, в рамките на който период БЕХ трябва да листва облигацията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване