07/26/16 06:15
(http://www.klassa.bg/)

Пушкин и Гагарин стават покемони

 Московските власти пускат мобилно приложение, което ще работи на принципа на популярната игра Pokemon Go, информира Mos.ru. Обновената версия на програмата „Опознай Москва. Фото“ ще стартира до края на август, уточняват агенциите. Чрез приложението московчани и гостите на руската столица ще могат да се снимат с 3D двойници на известни личности, като преди това обаче ще трябва да ги намерят и „догонят“.

          След месец из улиците на мегаполиса ще може да бъдат „хванати“ за селфи знаменитости като Юрий Гагарин, Александър Пушкин, Михаил Ломоносов, Пьотър Чайковски и фнонтменът на легендарната група „Кино“ Виктор Цой. Сред аналозите на японските покемони има и короновани персони, сред които Петър Първи, Иван Грозни, Алексей Михайлович, както и пълководецът Наполеон Бонапард. В този си вид приложението "Опознай, Москва. Фото“ ще бъде достъпно за сваляне в Play Маркет и AppStore, обясниха от Департамента по информационни технологии на Москва. Съответният персонаж ще се обозначава на определено място с помощта на географски тагове. Когато ползвателят на приложението се окаже в радиус от 50 метра от координатите на дадената виртуална „личност“, ще има възможност да я види, догони и снима със смартфона си. Подобрената версия на приложението ще позволява персонажите да се въртят на 360 градуса, да се приближават и дори да се изтриват. Ще се появи и елемент на игра. „Ние сме скрили точното местоположение на цифровите двойници, които ще могат да бъдат откривани, ръководейки се от компаса в менюто на програмата“, уточниха авторите на продукта, цитирани от Mos.ru. В бъдеще двойниците ще бъдат репликирани и тяхното местоположение ще се променя, като приложението периодично ще обявява за „издирване“ един или друг герой, допълват от московския департамент. Задачата на приложението ще бъде с помощта на съвременните технологии да се привлече вниманието на хората към културното наследство и забележителностите на мегаполиса. Освен това „Опознай Москва. Фото“ ще стимулира столичани повече да се разхождат из града. Преди дни министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев пък предложи Русия да започне да рекламира на международните пазари Чебурашка като отечествена запазена марка, алтернативна на японските покемони.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване