08/23/16 05:08
(http://www.klassa.bg/)

Нараства интересът на европейски граждани към медицински туризъм у нас

 Увеличава се интересът на граждани от Германия и други западноевропейски страни към медицински туризъм в България. Това сочат наблюденията на първия български интернет портал за здравни услуги Ofertomed.bg, който предлага оферти с големи отстъпки в множество български лечебни заведения. Запитвания от чужденци има за широк спектър от медицински услуги – от козметични процедури, до лечение на ракови заболявания.

 

„Постоянната комуникация на нашия екип с редица болници у нас показва, че след последните политически сътресения в Турция броят на запитванията от германски и други европейски граждани се е увеличил осезаемо. Южната ни съседка винаги е била силен център за медицински туризъм и е предпочитана от западните пациенти заради много по-достъпните цени. Събитията от последния месец обаче изглежда са създали известни притеснения в това отношение, което поставя въпроса, дали е възможно страната ни да спечели дял от този пазар“ - заяви по този повод Росица Караджова, управител на Ofertomed.bg.

 

Според нея основните предимства на България са достъпните цени на медицинските услуги на фона на тези в Западна Европа, наличието на висококвалифицирани специалисти, както и факта, че сме страна – членка на Европейския съюз, за разлика от южната ни съседка. В добавка у нас също има много добри възможности за рекреационен туризъм, което позволява здравните услуги да се комбинират лесно с почивката.

 

Междувременно през последните месеци се наблюдава и засилен интерес към Ofertomed.bg от българи, живеещи в чужбина. Удобството за тях е, че могат да си закупят медицински услуги онлайн, докато все още се намират в друга държава, при това на много достъпни цени и след като се върнат в България просто да се възползват от тях. Някои българи, живеещи в чужбина пък използват сайта за да закупят ваучери за медицински услуги, които след това предоставят на своите родители и роднини в България.

 

„Здравният туризъм винаги е бил добра възможност за нашата страна, в която цените за този тип услуги са много по-достъпни, а персоналът е високо-квалифициран. Преди обаче липсваше удобна онлайн платформа, която да позволява лесното закупуване на здравни услуги онлайн. С Ofertomed.bg се опитваме да запълним именно тази ниша, а нарастващото търсене както от страна на чужденци, така и на българи извън България показва, че сме на прав път“ - добави Росица Караджова.

 

Повече за  Ofertomed.bg

 

Ofertomed.bg е първият и единствен български здравен портал, който предлага оферти с до 75% отстъпка в множество реномирани лечебни заведения, включително Университетска болница City Clinic, Токуда Болница София, Медицински комплекс „Д-р. Щерев”, Ин витро клиника София, Болница Доверие, Медицински център - Пирогов, Лаборатории Цибалаб, Бодимед, Кандиларов, Сана, Ноневи, Тошкина, Лина и много други. Мисията на онлайн компанията е да използва новите технологии, за да направи качествените здравни услуги достъпни за колкото може повече хора в Европа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване