08/27/16 07:12
(http://www.klassa.bg/)

Пращаме нов посланик в ООН

 Стефан Тафров официално е освободен от поста на постоянен представител на страната в ООН, чието седалище се намира в Ню Йорк. Указът на президента Росен Плевнелиев вече е публикуван на страниците на Държавен вестник. Успоредно с това е публикуван и указът за назначаването на Георги Панайотов, който трябва да смени Тафров на поста. Панайотов досега бе началник на отдел "НАТО" във външно министерство. 

Решението за рокадата бе взето на закрито заседание на кабинета в началото на август. Официалният мотив за смяната е изтичането на мандата на Тафров. Отзоваването му съвпада с разгара на кампанията за избор на нов генерален секретар на ООН. Сред сочените с шансове за поста е и шефът на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Тафров бе един от критиците на Бокова въпреки официалната подкрепа на държавата ни за нейната кандидатура. 
Пак с указ от днешния брой на Държавен вестник имаме и нов посланик във Финландия - Марин Иванов, който ни представлява и в Естония. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване