11/27/09 20:00
(http://ganspace.blogspot.com/)

Re:TV спира да излъчва?!


Първоначално си помислих, че е шега. Първи април обаче е далеч. Препрочитам съобщението и още не мога да повярвам.

На сайта на телевизията можете да прочетете това: Re:TV спира да излъчва

Преди почти две години решихме да инвестираме средства и усилия в създаването на гражданска телевизия, водени от разбирането, че публичния дебат има нужда от място, в което се съобщават важните новини и където се провеждат качествените разговори за проблемите на обществото и държавата.

Със създаването на телевизията искахме да покажем няколко неща - че може да има прозрачна собственост и финансиране на медии в България, че и в българското общество има място за сериозна и независима телевизионна журналистика. Не успяхме.

Телевизионният рекламен пазар не подкрепи нуждата от съществуването на подобна телевизия. В проекта до момента са инвестирани 9 млн. лева средства на дарители на фондация "Граждански медии", но тежката финансова криза направи финансирането на телевизията невъзможно за по-дълъг период по този начин.

Прочети цялата новина

Стана ми някак тъжно. Възлагах много надежди на тази телевизия, която доказа, че в България може да се прави качествена и обективна телевизионна журналистика.

Иска ми се да вярвам, че спирането е временно...
Публикувана на 11/27/09 20:00 http://feedproxy.google.com/~r/GaNsBlog/~3/Gqa14xVc8dM/retv.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване