01/07/10 10:01
(http://www.stancianegra.com/)

Провалът "Желева"

Някъде от месец насам, налепата кандидатура на Румяна Желева за комисар е сред най-обсъжданите теми в Брюксел. За България обикновено рядко се говори, освен ако Давид Черни не представи своя инсталация.
Болните мераци на българския премиер Борисов да пробута протежето си на високя пост обаче, впечатлиха европейците повече от клекалото със светещи тръбички. В немската преса излязоха няколко твърде критични публикации, относно биографията на Желева и капацитета и да се справи с комисарстването.
"Твърде критични" и за стандартите на българските масови медии, които не благоволиха да ги представят на широката общественост. При това говорим за "Тагесшпигел" и "Ди Велт", издания с добра репутация, достатъчно далеч от булевардната сензационност. Този факт бива да бъде разяснен и на Бойко Борисов, който прозря клеветнически заговор срещу протежето си. Вероятно от същите тъмни сили, дръзнали да злепоставят самия него чрез „Конгрешънъл куотърли“ . Раздаващият пространни интервюта за в-к "Уикенд" бъгарски премиер е скептично настроен относно достоверността на западната преса. Парадоксално.
Идната седмица предстои да видим спосбна ли е Румяна Желева да защити кандидатурата си пред евродепутатите. Очаква се любимката на Бойко да попадне под тежък обстрел относно нивото си на компетантност, а Даниел Кон-Бендит (съпредседател на групата на "Зелените") директно призова Желева да изясни обезпокоителните обстоятелства около бизнеса на съпруга си.
Андрешковските сметки на Бойко, че конюнктурата ще покрие Румяна Желева и жени кандидат-комисари няма да бъдат отхвърляни, може да излезе без кръчмар. Тогава място за подсмърчане и оправданя няма да има. Банчанският Крали Марко ще бъде изправен пред европейски провал, без любимата изтривалка Станишев около себе си.



Публикувана на 01/07/10 10:01 http://www.stancianegra.com/2010/01/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване