02/11/10 19:59
(http://eneya.wordpress.com/)

Google Buzz – работа със социалната мрежа

Днес се сблъсках с приложението Google Buzz за първи път и го активирах.
На пръв поглед изглежда като комбинация между Twitter и Facebook, без ограничението откъм символи на първото и без рекламките, ръчкания и всичката останала гмеж на второто.

- Веднъж активирано, намърдва се в гугъл пощата, под Вх. поща и даже си има иконка – балонче разделено на три неравни части, в цветовете на гугъл.

- Автоматично приема, че следите хората, с които чатите или разменяте имейли (най-често). Което е едно добро начало и ги няма обичайните досадни „friend“-вания на Facebook.

- Поне за мен, плюс е, че може да се отбележи дали коментарите и публикациите да се виждат от всички или само от ограничен списък от хора, които са отбелязани.

- Следването и прекратяването на следене на някои са лесни и са на един бутон разстояние.

- Може да свържете  Picassa, Flickr, Blogspot, Twitter, Google Chat и различни фийдове към вашия профил, така че да се обновяват и ъпдейтват автоматично (ако правите някакви промени по вашите профили в тези приложения).

Обаче! Веднъж пуснато, непрекъснато ще ви се появяват цифрички до иконката му вляво, което е леко досадно (защото хората пишат, все пак). Ако някой ви отговори на коментар, то ще го получите като имейл, а не като съобщение в GBuzz (което също е доста досадно).

1. Ако искате да НЕ виждате Buzz под Вх. Поща панела вляво, влезте в Настройки (горе вдясно) и идете на Етикети. Там сменете статутса на Buzz от „показване“ на „скриване“

2. Ако искате да НЕ получавате във Вх. си поща всички съобщения, които са нови или са били насочени конкретно към вас – цъкнете на Създаване на филтър, което се намира над панела ви с писма, или цъкнете Настройки горе вдясно и идете на Филтри.

- Въведете в „Съдържа думите“ label: buzz, за да сте сигурни, че всичко от Buzz, ще бъде прихващано. Ще ви изврещи, че няма да хваща всичко, но това е заради: label:, а не заради Buzz, отнася се отнася за по принцип и в случая с Google Buzz, системата работи.

- След това цъкнете tickbox-a „Да пропуска Вх. поща (да се архивират директно). Също така отбележете tickbox-a този филтър да се приложи и към писмата, които вече сте получили от Buzz (ако сте получили такива).

__

3. Ако просто искате да махнете джаджата от пощата си, скролнете до най-долу и цъкнете „Изключване на вестите“. Пощата ви ще презареди и Buzz ще изчезне.

4. Ако поискате да го включите, просто цъкнете „Включване на вестите“.

За момента има обичайния проблем на Google – всички акаунти на едно място, защитени само с една парола.
Ако свържете Twitter с Buzz, хората, които ви следват и на двете места ще бъдат спамени (или Flickr и т.н.)
За сега Buzz е част от пощата, а не отделно приложение, което също е по-скоро в минус.

П.П. Хвърлете един поглед и какво казва Нервната акула по отношение на Facebook и прекрасните начини, по които демократичния подход към „всеки има право на глас“ се използва от ксенофоби, фашисти и всякаква подобна паплач.


Filed under: бръмчащи мисли, софтуер/хардуер, чекмедже "Разни" Tagged: алтернатива, как да, конкуренция, facebook, google buzz, работа с buzz, социални мрежи, twitter
Публикувана на 02/11/10 19:59 http://eneya.wordpress.com/2010/02/11/google-buzz/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване