02/11/10 11:08
(http://delian.blogspot.com)

Какво точно предлагат ГЕРБ да се гласува по ЗЕС днес/утре и как думата интерфейс се замени със система за мониторинг

Ето какво точно предлага ГЕРБ, които очевидно са решили да не отвтъпват от обещанията, които направиха пред медиите и обществото по отношение на промените, които трябва да настъпят в ЗЕС мрежду първо и второ четене. Гласуването на второ четене ще стане днес или утре, така че промяната, която се предлага точно в момента, в последният момент (спомняме си класическите подобни схеми и от предният парламент) на практика легализира законът в най-лошата му форма, приета на първо четене.

Редно е да обърнем внимание и на факта, че според тълкованието на чуждиците в Българският език думите "интерфейс" и "монитор" са взаимнозаменяеми, но реално значат практически едно и също нещо.

(информация по въпроса има и тук http://www.asengenov.com/2010/02/blog-post_11.html)

Цитирам:

§9. В §1 т. 53 от допълнителните разпоредби в изречение първо думите "входно-изходно програмно-техническо средство" се заменят със "система от мониторинг център и други входно-изходни програмно-технически средства", а изречение второ се заличава."

Тоест, ако трябва да разтълкувам: т.53 от §1, в която се говори за "прихващащ интерфейс" се отхвърля, но се заменя със с "система от мониторинг център и други входно-изходни програмно-технически средства"...

§6. в чл. 305 се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 след думата "предоставят", се поставя запетая и се добавя: "въвеждат в експлоатация и поддържат".
2. Алинея 2 се изменя така:
"(2) техническите параметри, конфигурацията и условията за поддръжка на прихващащите интерфейси, осигурявани от предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услугим се съгласуват със специализирана дирекция "Оперативни технически операции" на МВР и се утвърждават от министъра на вътрешните работи."

P.S. Изглежда ЗЕС в тази си форма ще се гласува утре в 9 часа сутринта, бързо и рано, точно преди парламентарният контрол. По милиционерски и в традициите на опитите и миналата година, съществени промени в противоречие с гражданските права се внасят на комисия в последният ден, гласуват се ударно и влизат в парламента без обсъждане особено обществено и без известяване. Реално методиката не се е променила сякаш.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване