03/01/10 10:07
(http://sandolino.blogspot.com/)

ГЛУПАЦИТЕ УМИРАТ ОТ СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ


Група британски учени доказаха, че интелектуалното ниво е на второ място сред основните показатели за риск от сърдечно-съдово заболяване след тютюнопушенето.


В продължение на 20 години учените провеждали изследвания върху група от 1145 души на възраст от около 50 години (в началото на експеримента), при което установили, че при хората с нисък коефициент на интелигентност, необразовани и с ниски доходи има много повече случаи на сърдечно-съдови заболявания, отколкото при високоинтелигентните им колеги, изпълняващи ролята на опитни зайци. Наличието на подобна глупава рискова група се обяснява с ниската здравна култура при глупаците, защото е добре известно, че глупакът пуши като комин, налива се с ракия и се тъпче с мазнотии (банички, пържолки, яхнийки) . А когато пък и глупаците-политици поощряват законодателно идиотщината на тютюнопушенето и другите негативни фактори, тогава положението става трагично и ние, хитрите българи, се оказваме европейски първенци по инфаркти, инсулти и т.н.


Вследствие на тази интересна констатация здравните организации би трябвало да направят посланията относно здравната култура по-простички и по-разбираеми за фасулковците. Мисля, че лозунг от рода на „Не се усвинвай, оти че пцовишеш!” би имал особено положителен ефект сред шоплука. А за интелектуално извисените сред вас, петимни за студената логика на здравните статистики, базиращи се на релевентни сондажи, ще спомена няколко цифри : според Международната здравна организация сърдечно-съдовите заболявания са причина за 29% от смъртните случаи по света. В същото време според данни на ЦРУ за 2009 г. средната продължителност на живота при българите (114-ти в световната класация по дълголетие) е от 73,09 години, докато славещите се с качествена кухня и висока здравна култура французи (осми в същата класация) и италианци (18-то място), живеят доста по-дълго – съответно 80,98 и 80,2 години.


...


снимка : http://www.7sur7.be/static/FOTO/pe/0/10/1/large_351196.jpg

...


Публикувана на 03/01/10 10:07 http://sandolino.blogspot.com/2010/03/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване