03/10/10 08:30
(http://petyr.blogspot.com/)

Виктор Канзуров: Божидар Димитров е фурнаджийска лопата, в Македония се компрометира

Неотдавна във Велес бе открит паметник на последния лидер на ВМРО Иван Михайлов. Паметникът отново е в къщата на Драги Каров, където преди две години беше поставен и бюст на Тодор Александров. За разлика от миналия път, сега почти нямаше българско медийно внимание. Вероятно защото в речта си един от организаторите, Виктор Канзуров, отправи критики към министър Божидар Димитров, които се посрещнаха с ръкопляскания. Партия ВМРО-БНД пък изобщо не бе поканена на събитието. На другия ден в интервю в агенция "Фокус" (естествено) министър Димитров обвини Канзуров, че е „професионален българин” и търгува с български паспорти. Канзуров няма българско гражданство. По темата излезе интересно интервю на Виктор Канзуров пред Светослава Банчева от е-vestnik.bg:

- Какво стана точно между вас и Божидар Димитров?

- Във Велес, на откриването на бюста на Иван Михайлов, поисках оставката на Божидар Димитров и казах, че той е фурнаджийска лопата. Сега е в ГЕРБ, преди беше в БСП, близък до Първанов. Когато Волен Сидеров беше в зенита на популярността, беше близък до Волен Сидеров. От нас, македонските българи, той само се опитва да извлече дивиденти – лепи ни се по един лигав начин, когато сме медийно атрактивни.


- Какво ще рече „медийно атрактивни“? Когато ви арестуват ли?

- Да, когато сме арестувани, когато откриваме някакъв бюст на български революционер от Македония, когато срещу нас има медийни атаки или управляващите в Македония ни подлагат на репресии. Тогава Божо иска да бъде много близък с нас. Аз поисках оставката му, защото той според мен с нищо не ни помага. По принцип е юридически легитимно България да не помага на македонските българи и въобще – на българите в чужбина. Може в морален аспект да не е етично, но е съвсем легитимно. Но нека България да каже откровено: „Братя, довиждане или сбогом“. А не Божо непрекъснато да е някакъв фактор по македонския въпрос. Значи – хем да е фактор, хем да не помага, хем да отправя такива глупави, фалшиви обвинения към мен. Когато му поисках оставката във Велес, последваха аплодисменти от хората. Поне в Македония, той вече е загубил всякаква легитимност.

Цялото интервю тук. Още едно интервю на Канзуров, този път пред фрогнюз, може да се види тук.
Публикувана на 03/10/10 08:30 http://petyr.blogspot.com/2010/03/blog-post_10.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване