03/22/10 08:00
(http://ganspace.blogspot.com/)

"Путинизмът" - новата "експортна стока" разработена в Русия


В четвъртък (18.03.2010 г.), Евгений Дайнов представи новата си книга: Моделът "Станишев" ПУТИНИЗАЦИЯТА на България.

Имах удоволствието да присъствам на краткото представяне. Беше кратко, стегнато и забавно. Присъстващите - доволно малко, но качествени :)

До сега успях да прочета само първата глава и книгата вече успя да ме грабне. Както споменаха на представянето - езикът не е високопарен, всичко е простичко обяснено и лесно смилаемо.

За да провокирам интереса ви, нека цитирам какво е това животно "путинизацията":

"Путинизъм" - това е състояние на обществата, които са се опитали да направят "прехода" между комунизма и демокрацията, но не са стигнали отсрещния бряг. На някакъв етап са изгубили ориентация, а междувременно тесен властови елит, предвождан от решителна авторитарна фигура, успява да превземе държавата и да постави под свой контрол всички нейни ресурси - властови, икономически, човешки и духовни...

Препоръчвам (ако се интересувате от материята) да прочетете тази книжка. Дайнов може да е всякакъв (това го казвам за всички, които ще се захванат за политически принадлежности и пр.), но не еднократно е доказал едно много простичко нещо - човекът може "да мисли" - нещо, което все по-трудно се среща в милата ни родина, колкото и тъжно да звучи.

Нескопосаното ми ревю-анонс приключи. Не сте малки - за повече информация има търсачки или както казват лелките - "Гугъла".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване