03/22/10 12:54
(http://gospodin-i.blogspot.com/)

Повод ли ви трябва, господин Борисов?

Снимка: в-к "Труд"

Водещата новина на вчерашния брой на в-к "Труд" (който май все още е най-големият ежедневник или вече...?) е, че Ахмед Доган е получил около 1,5 млн. лева хонорари за консултантски услуги по 4 енергийни проекта – станалият печално известен "Цанков камък", "Доспат", "Горна Арда" и язовир "Тунджа".

Господин Доган е нает като консултант ("мениджър на проучванията") по проекта от фирма "Минстрой холдинг", която е подизпълнител на обектите. От получените хонорари Ахмед Доган (който напомням по образование е философ) е заделил 50 хил. лева хонорари за 4 служители на "Минстрой холдинг".

За да обясня просто схемичката – има проучвания, които трябва да се направят за около 50 хил. лева – те може да се направят от служителите на фирмата директно, а тя директно да си им плати тези пари. Но има и един милион и половина, който трябва да бъде даден на "инструмента на властта" (по собствените думи на г-н Доган). Всичко това е чудесно и мисля, че е учебников материал за "конфликт на интереси".

Сега се връщаме към предизборната реторика на (тогава) неформалния лидер на ГЕРБ, а сега министър-председател на Републиката – г-н Бойко Борисов, който обещаваше справяне с корупцията и лично разследване срещу г-н Доган като, едва ли не, "олицетворител" на корупцията в България.

Явно целите и задълженията на министър-председателя обаче не съвпадат с тези на "лидера на опозицията" отпреди няколко месеца, тъй като от Юли насам сме чували твърде малко относно г-н Доган. Сегашният случай обаче е чудесно подсещане и повод г-н Борисов да се занимае и с този интересен случай.

Не мога да обърна внимание и на факта, че подобна информация излиза точно в този вестник. Вестник "Труд" е пословичен с близките си отношения с всички значими фигури от политическия, икономическия и обществения живот като цяло и не може да не си зададем въпроса защо вестникът открива толкова откровен фронт срещу фигура от ранга на Ахмед Доган. Дали акцията е съгласувана с министър-председателя? Или някой друг страничен играч има интерес да напомни на г-н Борисов за ангажиментите, които е забравил?

Предстоят ни още интересни дни...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване