03/24/10 12:10
(http://desnite.eu/)

Не прави нищо, докато не си наясно какво правиш

„Големият лидер”, обобщава в своите мемоари генерал Колин Пауъл (шеф на Генералния щаб на САЩ по време на успешните американски войни отпреди 20 години) „е онзи, който умее да схване простите неща, скрити под шумотевицата от думи и анализи. И на тяхна основа да вземе разбираеми за всички решения.”

Започвам сериозно да се тревожа за качеството на лидерството, упражнявано в България. Седмици наред от правителството излиза шумотевица от думи и анализи, която успява да скрие простите неща, за които става дума. По-лошо – скрива ги не само от погледа на публиката, но и от погледа на онзи, който трябва да вземе и наложи решенията.

А това може да бъде само министър-председателят, по две причини. Първата: Конституцията дава властта нему. Втората: във време на криза властта се персонифицира допълнително – съсредоточава се в ръцете на един човек, от когото всички очакват резултати. За справка: Маргарет Тачър по време на английската криза, президентът Рузвелт по време на американската.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване