04/07/10 13:58
(http://desnite.eu/)

ГЕРБ се люлее в кризата

За броени седмици стана немислимото. Правителството на ГЕРБ, доскоро стъпващо героически по историческия друм се разлюля в кризата до такава степен, че никой вече дори не мигва, когато чуе: „Няма да изкарат мандата... Провал...”. А в политиката е като на фондовите борси: ако достатъчно хора престанат да вярват в дадени акции, те тръгват надолу.

Ако достатъчно хора престанат да вярват в стабилността на правителството, нещата се разбъркват. Чиновниците престават да изпълняват заповедите на онези, които привиждат като „пътници”. Медиите се оглеждат, откъде може да дойде следващото правителство. А политическите партии започват да пресмятат, кое е тяхното печеливше поведение и при двата сценария: силно правителство си изкарва успешно мандата; слабо правителство претърпява катастрофа. Партиите започват да се позиционират, идентифицират и така нататък.

Да прочетем ситуацията отляво – надясно.

БСП продължава да вегетира, заета със собствените си вътрешни битки, а заявката на Татяна Дончева за нова лява партия виси във въздуха.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване