05/29/10 10:04
(http://www.asengenov.com/)

МВР разбрало по имейлите на учениците...

Преди няколко дни писах, провокиран от информация в медиите, че вероятно става дума за проследяване на трафични данни, че най-вероятно служителите от ГДБОП са нарушили Закона за електронни съобщения, ако са поискали и получили данни за учениците, писали в Интернет, че знаят коя е темата за матурата. Вчера, късните новини по Нова по никакъв начин не опровергаха, даже задълбочиха съмненията ми за възможно нарушение на законите и конституцията. В късната емисия водещите казаха буквално следното:
"ОТ МВР РАЗБРАЛИ ЗА ИЗТИЧАНЕТО НА ТЕМИТЕ ОТ НЯКОЛКО ИМЕЙЛА, РАЗМЕНЕНИ МЕЖДУ УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ ФОРУМИТЕ. ПО ОБРАТЕН ПЪТ СПЕЦ-ПОЛИЦАИТЕ СТИГНАЛИ ДО ПЪРВОИЗТОЧНИКА..."
Продължавам да настоявам, че ГДБОП дължи на обществото ясно и доказуемо обяснение дали при търсене на "къртицата" в образователното министерство е ползвало трафични данни, защото ако такива са искани, предоставяни и ползвани, позволявам си да заключа, че това е в противоречие на законите и Конституцията.

Ето видеото, за което дължим благодарности на НОВА телевизия:
Публикувана на 05/29/10 10:04 http://www.asengenov.com/2010/05/blog-post_29.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване