06/02/10 06:42
(http://krokotak.com/)

3D  оригами – не били толкова сложни:)

След като и аз ги направих, се убедих че само изглеждат  сложни. Ива от Тук-Таме много подробно ми показа всяка стъпка. След това сама направих това мече, което е идеално за поставяне на писъмца. Единственото от което имате  нужда е повече време и търпение при свиването на основната формичка. Добре е предварително да си нагънете основния елемент и чак след това да започнете изграждането на различни форми.  За нагъването на всеки елемент се използва точно определен размер, който се получава от лист формат А4.

На долните снимки е показано как по-лесно да нарежете листа по всичките му гънки, така че да се получат 32 малки правоъгълни парченца.

Така вече нарязани, всяко едно от тези парченца трябва да се нагъне  поотделно.

Така нагънати ще са ви нужни няколко листа А4, за да можете да направите своята малка животинка. Ако предварително са нагънати, и по-големите деца сами ще могат да си ги подреждат. Това са нещо като “тухлички” в един хартиен конструктор.

В основата трябва да са 18 броя листчетата. На мен самата ми беше малко трудно започването, така че ако много се вадят елементите, бихте могли да сложите малко лепило. След като се направи първият ред, става значително по-лесно и за децата.

По този начин се прави и следващия ред,  ако искате може да сменяте цветовете, за да се получат крачета например.

След всеки следващ ред формата започва отгоре да се свива, а отдолу  разширява, докато след 9-10 реда придобие почти завършен вид.

Вижте и снимки в нашата страничка във Фейсбук  на лебед, направен по подобен начин.

Публикувана на 06/02/10 06:42 http://krokotak.com/2010/06/3d-origami-ne-bili-tolkova-slozhni/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване