06/09/10 10:09
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Пазарна икономика по герберски

Заради много по-малкото очаквано поскъпване на електроенергията, отколкото на парното от 1 юли, е възможно повечето потребители да предпочетат да се отопляват на ток. „Ако се повиши още цената на топлоенергията, топлофикациите ще затънат, затова регулаторът има механизъм“, каза министърът и даде пример с цената на тока от когенерациите, която регулаторът може да повиши за сметка на цената на топлоенергията.

Това е цитат от изказване на министър Трайков. Добър пример за пазарна политика от дясно правителство – понеже газа ще стане по-скъп – да вдигнем тока, че да няма дисбалнс.
И как са забравили – ами дървата и калта изкопана от Марица Изток въглищата? Трябва и те да поскъпнат, защото иначе горките свещени крави, пардон топлофикации, ще фалират и затворят, което всъщност отдавна трябваше да стане.

Явно просто ще трябва да мине десетилетна агония и куп пари на данъкоплатците да отидат в нечии ненаситни усти, докато нещата си дойдат на естественото място. Защо ли ми напомня на Кремиковци?


| | Вече има 2 коментара, но има място и за вашия!

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email

Публикувана на 06/09/10 10:09 http://feedproxy.google.com/~r/kenanoff/~3/QIEKuAW63pk/1608
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване