06/11/10 13:45
(http://nname.org/)

Кралят е глобен

3 явно е щастливито число на шефа на винпром Пещера, защото КЗК го е глобила с 333 бона за необявена реклама на Merilyn и Mr. King.

Както писах(ме) преди 9 месеца, тази рекламна кампания е наводнила цялата “чалгосфера” и почти няма пайнерска песен, която да не участва (поне визуално) в нея. Това е от поне година. Коцето дори записа официалния химн - песен, която по чиста случайност се казва точно както цигарите (на латиница) и се пее “ти си хита на пазара, първо качество ти изкара”. 

На практика телевизията слива клиповете и рекламния блок в едно цяло, което не е съвсем разрешено по закон. Но пък има бъдеще.

Nescafe правят същото нещо и почти са се превърнали в лейбъл - вместо да снимат реклами, подпомагат финансово съмнителни музикални дарования (лилана, галка, мюзик айдъл), и се вплитат в техните клипове, които качват в интернет. При Стоян Роянов Я-я упражнението имаше лек смисъл, при другите не. На практика е по-лесно да хванеш Пешо да изпее песен, отколкото да платиш на Пешо, трезвен и облечен с костюм, да ти изчете брифовете, да ти напише концепция, да ти направи презентация и да ти заснеме клип, който да успее да убеди цялото общество, да сърба 12% повече кафе.

Публикувана на 06/11/10 13:45 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/Vda9rhGH3Ww/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване