06/14/10 21:53
(http://ruslantrad.wordpress.com/)

Полицейски произвол в разследването на нападението на 6 юни

След инцидента в трамвай 20 преди седмица, когато младежи пребиха отиващи на протест пред „Бусманци“, започна полицейско разследване.

На 7 юни 2010 г. към 8:30 сутринта в ж.к. Белите брези е задържан Марио Абдел Гани Ел Макуси, по обвинение в съучастие в този побой. Ето какво разказва роднина на Марио, разказ показващ меко казано полицейски произвол:

От момента, в който научих за ареста,веднага отидохме с приятелката му в Осмо РУ на МВР (около 11:00 часа) Тъй като ми беше отказана каквато и да било информация за задържането (само адвокат можел да получи такава!), аз започнах да търся телефон на адвокат, който да дойде в 8-то РУ. Такъв дойде към 13:00 часа, но под предлог, че го няма разследващия полицай, после казаха, че Марио разговаря с психолози, а накрая, че се извършва регистрация, адвоката не можа да просъства на разпитите. Към 16:00 часа в дома ни бе извършен обиск и бяха иззети компютър и банет (получен преди 5-6 години от картинга в кв. Виница, Варна), който беше описан като качулка! Първоначално му беше наложена мярка за неотклонение 24 часа, впоследствие с мярка за 72 часа, а от 10 юни е с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. В съда не бяха уважени искането на адвоката за разпит на двама свидетели, които са с него по времето, когато е извършено престъплението. Към синът ме беше приложено правилото за „Презумпция за виновност“ и основанието ми да мисля така са:

1. Полицията не пожела да разпита свидетели, които са с Марио към часа на престъплението.

2. Около посочения час има и записи от охранителна камера в магазин в кв Бели брези, които по наша молба са запазени от собствника на магазина, но полицията не ги е изискала.

3. Синът ми е разпознат от един свидетел по черно бяла снимка при положение, че до гледане на делото в четвъртък той е арестуван и е на разположение на полицията 4 денонощия.

4. Бащата на синът ми е палестинец. Марио и брат му имат документи от Палестинското посолство, че са палестинци и е абсурдно е да участва в сбиване с хора, които отиват да защитават същите такива хора като баща му и други роднини.

Като всички нормални хора, аз и семеството ми искаме истинските извършители да бъдат наказани за стореното престъпление, но синът ми Марио Макуси е невинен!


Публикувана на 06/14/10 21:53 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/06/15/5458/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване