06/16/10 08:41
(http://ruslantrad.wordpress.com/)

Търсене на виновни ли е разследването за побоя в трамвай №20?

Освен ареста на палестинеца Ел Макуси, в подозрения, че е участвал в побоя в трамвай 20, още няколко души са задържани без да им бъде обяснено защо. Ето какво пише на 16 юни Mediapool:

Десет дни след кървавия побой, който петнайсетина скинари нанесоха на петима привърженици на крайно лявото движение „23 септември“ в столичния трамвай №20, прокуратурата още не е запознала защитата на задържаните със събраните материали, научи Mediapool. Това се случва, въпреки че НПК предвижда всеки обвиняем и адвокатите му да имат достъп до доказателствата, независимо дали делото е в начална фаза. В противен случай според закона се нарушава правото на защита.

Сегашният казус обаче като че ли потвърждава практиката на полицията и прокуратурата да ограничават достъпа на заподозрените до данните, които ги уличават в престъпление и да ги предоставят непосредствено преди гледане на мярката за неотклонение в съда. Такъв е случаят и с някои от шестимата младежи, арестувани по обвинение, че по хулигански подбуди са нанесли две средни и три леки телесни повреди на пострадалите.

На 10 юни Софийският районен съд (СРС) остави за постоянно в ареста шестимата, въпреки че за повечето от тях бяха представени доста спорни данни от обвинението.

Както Mediapool вече писа, един от фрапиращите случаи в това разследване е задържането на 25-годишния Росен Кънев, арестуван и обвинен, нищо че по време на побоя е спял в дома си в столичния кв. „Лозенец“. (повече за случая)

Ако всички тези хора наистина имат общо със случая, трябва да бъдат наказани, да. Но нека бъдат позани доказателствата, за да няма съмнения, че властите вършат работата си нередно. Мой приятел ми съобщи, че неговият брат също е задържан, без да има общо със случая. Дали не говорим за уж активност по случая, а всъщност да се търсят жертви? Тепърва ще се разбере.


Публикувана на 06/16/10 08:41 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/06/16/5465/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване