06/19/10 09:01
(http://ruslantrad.wordpress.com/)

Съдът реши: Постоянен арест без право на обжалване

Правилно решение на съда или измъкване? Все още доказателствата са мъгляви,а 6 души бяха осъдени на арест без право на обжалване. На мени всичко това ми изглежда скандално и нелепо.

(с) БГНЕС

Ето какво пише News.bg:

Постоянен арест без право на обжалване постанови СГС за Димитър Лазаров, Васил Павлов, Емил Алексиев, Росен Кънев, Матей Пенев и Марио Макуси.

По този начин СГС потвърди решението на Софийски районен съд.(…)

Съдът прецени, че въпреки чистото съдебно минало и факта, че шестимата не са осъждани, има обосновано предположение за извършено престъпление. Деянието е с висока степен на опасност и показанията на двама от свидетелите сочат, че именно шестимата младежи са извършили това престъпление. Те са били разпознати по снимки.

Именно последното изречение е смущаващо. От това, което пресата даде, като данни, става ясно, че снимките са на очи- момчетата са познати по овала на очите на обвиняемите. Следващ странен факт:

От своя страна и родителите отрекоха децата им да имат неонацистки интереси. Те обявиха и че по време на побоя те са били заедно с тях у дома си. Според защитата шестимата младежи не се познават и не са общност.

Реално обвиняемата група не се познават помежду си. Това е странно, тъй като нацистките групи обикновено са сплотени и се познават кой кой е. Как така те не се познават, а са нападнали заедно и организирано хора в трамвай? Това се надявам, че ще намери отговора си от властите. Трети странен факт:

Преди началото на съдебното заседание адвокатите обясниха пред съда, че има данни, че 8-те първоначално задържани са минали през детектор на лъжата. Протоколи с резултатите от този тест обаче липсват, според защитниците. Те поискаха тези протоколи да бъдат предоставени.

От прокуратурата пък заявиха, че при тях такива материали не са постъпвали и съдът прецени, че трябва да премине към пледоарии.

Докато течеше пледоарията на втория адвокат обаче, в съдебната зала бяха донесени доказателства от районната прокуратура, сред които има две експертизи и допълнителни справки.

Казано е, че е имало детектор на лъжата, но протоколи липсват. Защо не са предоставени на съда? След това, по време на пледоарията се появяват хора, носещи допълнителни справки. Откъде, кой и кога е направил тези справки? Осъзнавате ли колко много важни въпроси възникват около делото и обвинението?


Публикувана на 06/19/10 09:01 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/06/19/5511/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване