06/21/10 16:07
(http://delian.blogspot.com)

Нещо май не много коректно се оправдаваме пред Оли Рен за най-мазната пица

Дянков се оправдал пред ЕК за повишаването на бюджетният дефицит с необезпечени договори за близо 600 милиона лева, разбрах от новините днес в България. За това може да се прочете и тук. Но разходите нарастват с 2.1 милиарда лева? Тоест 1.5 милиарда лева трябва да бъдат оправдани по друг начин. От тях екстра разходите за тютюно производителите са само 116 милиона. Уж икономиката се подобрява, а бюджетният дефицит нараства. Малко се получава като според вица - социализъм, едно чувам, друго виждам (сещате ли се за оня дето бил на психолог и му обяснявал как чувал от телевизора как производството нараствало, нямало дефицит, а цената на млякото в магазина обаче се била покачвала, та едно чувал друго виждал. Доктора му казал, че това било класическо заболяване и се наричало социализъм).
Цялата държава е излязла на протест като едни гърци да плаче за държавната баница. Всички обвиняват Дянков, че не дава, от моите и твоите пари (защото това не са парите на държавата, нито парите на Дянков, това са моите и твоите пари, данъкоплатецо). Обаче аз данъкоплатеца обвинявам Дянков, че раздава моите пари без разрешение и взима заеми от мое име (дефицит). Защото в последната 130 годишна история на България май не сме имали толкова голям бюджет в абсолютна стойност оразмерен в реална световна валута. Никога в историята на България не е имало толкова пари за пенсии. Никога не е имало толкова пари за здравеопазване. Никога не е имало толкова много пари за МВР. Армията също получава повече от типично. Как през 2007-ма и през 2008-ма година парите са били ок, а сега са им малко? Някой бе сметнал че ако се съберат всички искания, ще надминат БВП. И сега данъчното бреме е достатъчно голямо над 42.3% от БВП се преразпределя от държавата (това са вашите данъци, сборни и косвени. Някой синдикалист ще се потупа по рунтавите буки и ще каже че имаме най-малкият корпоративен данък, но ще пропусне да каже, че имаме едно от най-високите ДДС-та), и то е едно от най-високите в ЕС. Тоест ние нямаме най-ниските, а имаме едни от най-високите данъци в Европа. Те няма на къде да нарастват. Ако се вдигне корпоративният, трябва да падне ДДС-то. Ако се вдигне здравеопазването, трябва да паднат социалните. За да дадат повече на някой, трябва да вземат от някой. За да има повече за МВР, трябва да се вземе от здравеопазване. За да има повече за пенсии, трябва да се вземе от образование. За да дадат 116 милиона нерегламентирани, по екстра изключение към изключението на ЕК, в противоречие на международните ни договори след 2007-ма година, на тютюнопроизводителите трябва да се вземе от някъд другаде. Бюджетният дефицит, това е заем наложен на мое име, взет от мое име. Това да имам 2 лева повече сега, значи да плащат 20 моите деца. Ние днес плащаме заради разхищенията на нашите родители. И сега мислим да заробим децата си ли?
И за това аз не съм доволен от Дянков. Трите най-големи по разходи министерства не само, че не съкращават, но дори увеличават разходите. Как така? Това означава всички останали министерства да съкратят още повече. И не мога да разбера коментари на някой, как постната пица била станала сух хлебец и вода. Не мога да си представя как когато към една постна пица се добавят 2.1 милиарда, тя става сух хлебец. Напротив, става една доволно мазна пица, за моя сметка. Най мазната в 130 годишната история на държавата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване