06/21/10 21:43
(http://ruslantrad.wordpress.com/)

Още 22 къщи ще бъдат разрушени в Йерусалим

Околийската комисия по планиране и строителство в Йерусалим утвърди в понеделник, 21 юни 2010, проект на кмета на Йерусалим Нир Баркат за изграждане на „Царски археологически парк” върху развалините на къщите от квартал „Бустан” в предградието Селуан. Проектът включва също изграждане на ресторанти и обществен хотел, като се предвижда да бъдат разрушени 22 къщи, намиращи се в северозападната част на кв. „Бустан”, без да е преговаряно със собствениците им. Проектът предвижда да бъдат оставени част от къщите в споменатия квартал, които се намират в южната и източната му част, като в тази част бъде дадено разрешение за строежи на 4 вместо на 2 етажа. Това се казва в декларация на Йерусалимското кметство, като по всичко изглежда, че комисията ще утвърди проекта, без да обърне внимание на нуждите на населението от този квартал.

Адвокат Ахмад Руейди, завеждащ отдел „Ерусалим” в Палестинското президентство, заяви, че разрушаването на част от кв. „Бустан” е първа крачка към разрушаването на  целия квартал, в който живеят 1500 души в 88 къщи. Според Руейди, който заедно с Комитета за защита на кв. „Бустан” и с жителите на квартала следи всички подробности, свързани с него, правни и инженерни екипи са представили добри предложения, които съхраняват населението му и са съобразени със самото израелско законодателство, но кметството ги е отхвърлило и изглежда, че е твърдо решено да пристъпи към разрушаване.



Публикувана на 06/21/10 21:43 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/06/22/5533/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване