06/21/10 18:39
(http://dzver.com/blog/)

Португалия – КНДР и народно-демократичното творчество

Отборът на Португалия, с неразумната си боржуазна победа над КНДР, извърши футболно престъпление, по-лошо от автогола на онзи злощастен колумбийски футболист. При това за втори път. Преди 34 години португалците унищожават тогавашния севернокорейски футболен отбор по идентичен начин.

Ето малък цитат от “Империя на ужаса” – Канг Чхол Хуан.

В лагера се запознах с един прочут в Корея затворник. Дълго го бяха държали в карцера и той систематично се хранил с насекомите, които намирал. Вероятно това му позволило да оцелее. Във всеки случай си спечелил прякор, викаха му Хлебарката. Пак Сенг Джин е известен с това, че през 1966 г. участва в Световното първенство по футбол във Великобритания. Северна Корея не само печели квалификациите за влизане във финалите, но тя успя и да победи Италия с 1:0. За да отпразнуват събитието, играчите си устроили страхотен празник в един бар. Те пили много и ходили при момичета. След два дни не бяха успели напълно да се възстановят. След невероятното начало на мача с Португалия — водеха с 3:0q — безславно се предадоха. Португалия демонстрира изумителен подем и победи с 5:3.
………
Целият отбор, с изключение на Пак Ду Ик, който имал гастритни смущения и си останал в хотела, още след завръщането в страната беше изпратен в лагер.

Тъй като тогава КНДР се е управлявало от същте хора, трудно може да се очаква различна реакция от погрома на Португалия над тях. След 2 години ще гледаме други футболисти на световните квалификации.

Книгата може да се намери в Хеликон. 200 стр, 7.80 лв. Заслужава отделен пост, но читателите на този блог добре знаят, че комунистите, особено руските са престъпници, чието единствено умение е да превръщат живота на другите хора в ад. Едва ли разказът за 10-тка в концлагер на 9 годишно дете ще промени нещо в това убеждение. Не е нужно да го припомням прекалено често, нали?

Публикувана на 06/21/10 18:39 http://dzver.com/blog/?p=1970
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване