06/22/10 08:38
(http://nname.org/)

От блогове към книги 2

Сетих се за още 2 аргумента към предишния пост, темата е какво би могло да те мотивира да си отпечаташ постовете като книга:

1.  За да направиш купон

Представянето на книга/албум е ритуал със слаб практически, но голям социален смисъл. Набиваш пари, за да си купиш признанието, което и без това заслужаваш. Можеш тънканата да наемеш някоя галерия (картините се продават, но ти не си на процент), където да поканиш много хора, които по този повод ще се присетят, че те познават, ще си облекат новите дрехи и след литър безплатно вино с часове ще те потупват по рамото. Какво му трябва на човек, освен едно потупване по рамото. Особено от професора от университета.

При блоговете няма такава традиция, хората да се събират физически и да празнуват нещото, което ги свързва. Би трябвало всеки богър да прави купон на всеки 500 поста!

2. За да превърнеш текста във веществено доказателство

Един сайт е нещо преходно, днес го има сървъра, утре го няма. Оптечатването би могло да фиксира информацията във времето и пространството, хората да могат да я разнасят и да се лупат нея по главите. Такъв случай е може би Иво Инджев, който чрез преиздаването на идеите си, даде допълнителна тежест на неудобните си въпроса към презитента-ловец. Дори изкара пари, което е интересен феномен, явно има пазар за неманипулирана политическа информация.

Публикувана на 06/22/10 08:38 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/r1UHwRphrSg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване