06/24/10 11:44
(http://dzver.com/blog/)

Читанка и ГДБОП

Като четеш книги придобиваш нови знания за чуждия опит, гледна точка и култура. Това ти дава възможност да погледнеш нещата под различен ъгъл, да си по-обективен и по-адаптивен, по-подготвен.

Човек, който не слуша и не чете, като се натъкне на проблем, взема решението емоционално и първосигнално. Слага главата в торбата и се надява, вярва и се моли да е прав. Евентуално като сбърка, почва да клинчи, да се оправдава, да се извинява, да отрича, да лъже, да маже, да дрънка глупости. Осъждат го, бият го, замерят го с яйца на площада, дават го за негативен пример, сравняват го с Жан Виденов, Рамбо, Мистър Бийн и други комични образи.

Интелигентният човек чете, пита, взема решения подготвен. Знае, може, бърка рядко и се усеща, преди да е станало късно. Интелигентният човек се заогражда с други интелигентни хора.

Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Явор Колев са страни по казуса Читанка. И тримата са огромни по размери, образованието им е “силово”, имат дебели вратове и външния вид на хора, които не четат. Ако ги попиташ, защо не четат, могат да кажат “Работата ми е да гоня бандитите, не да чета”. Работата им, обаче, нямаше да е такава комедия от грешки, ако бяха чели повече.

PS. chitanka.info е библиотека. Ако ще се атакуват от органите на реда библиотеките, да започнат с народната и всички читалища, да покажат колко струват. Не виждам разликата.

Публикувана на 06/24/10 11:44 http://dzver.com/blog/?p=1975
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване