07/03/10 17:51
(http://ivanbedrov.com/)

Вече имам причина да харесвам Болярка

Преди около 2 години за първи път опитах Болярка Weiss. Предлагат наливна в “Халбите“. Не че толкова често се оказвам на това място, но няколко пъти вече съм имал удоволствието да пия българска weiss бира точно там.

Приятната изненада е от днес, когато в Carrefour видях за първи път Болярка Weiss в бутилка и така се озовах с две шишенца пред телевизора преди мача Германия - Аржентина. Резултатът е 2:0 за мен.

Като заклет почитател на пшеничната бира останах много доволен. Разбира се, че продуктът на Болярка не може да се мери с Franciskaner или Paulaner, но все пак бирата е много приятна. Типичният вкус и типичният цвят са си там. Усещането за плътност е малко по-слабо, но въпреки това бирата е хубава.

Дано успеят да наложат този продукт, за да има по магазините и weiss бира на по-ниски цени. (74ст. без бутилка). Преди години Kamenitza се опитаха да продават подобна бира, наречена Каменица Бяло, но тя изчезна много бързо от пазара. Продуктът на Болярка е доста по-добър и дано оцелее.

Така вече си имам причина да харесвам Болярка. Досега впечатленията ми бяха от обикновената им светла бира, до която мога да се докосна, само ако на километър няма отворен магазин и нямам друг избор.

снимка: saltnews.wordpress.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване