07/13/10 12:59
(http://desnite.eu/)

Просто е до сълзи - трябват реформи

Правителството продължава да си мисли, че проявява невиждана диалогичност, когато консултира всичко с всички и отстъпва пред всяка съпротива. Наистина, диалогичността е хубаво нещо; и наистина, такова диалогично правителство не сме виждали. И наистина, накрая, е по-добре да диалогираш по антикризисните мерки, отколкото да ги стовариш изневиделица и после да се натъкнеш на всенародна съпротива, както става в Гърция.

Но и в диалогичността, както във всичко друго, трябва да има мяра. Защото всяко полезно нещо, когато отиде отвъд естествената си мяра, се превръща във вредно нещо.

Това се случва на правителството и обяснява, защо то изглежда лишено от воля, объркано в политиките си и непоследователно в действията. Защото отвъд своята мяра, диалогичността рано или късно се превръща в елементарно малодушие и в отказ от управление.

Когато поговориш с някой министър, доста бързо ще чуеш нещо от този род: „Управлението е възможно само, ако се правят постоянни компрпмиси и отстъпления. Инак съпротивата те помита и се превръщаш в политически труп, както досега се е случвало на всички реформаторски правителства”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване