07/17/10 12:26
(http://komitata.blogspot.com)

Направи добро, изяж петролно петно

Отдавна очаквах да дойде сметката за освобождаването на българските медици. И тя дойде. Ще разследват действията на British Petroleum по освобождаването на атентатора Меграхи.

Лично Кадафи направи връзката:

„...шокът от освобождаването на Меграхи сред семействата на жертвите, прилича на негодуванието на либийците от освобождаването на българските медицински сестри и палестинския лекар през 2007 г., осъдени за умишленото заразяване на над 400 либийски деца със СПИН“
.

Лошо е човек да е атентатор, но ако е смъртно болен от рак е по-хуманно да го пуснеш да си умре у дома.

Още на никой ли не му е ясно, че българските медици бяха освободени с посредничеството на BP?

И за тези, които още не са събрали 2+2, сделката е била нещо такова:

Медиците в Либия са разменени срещу атентатора Меграхи и петролни концесии около либийското крайбрежие, с активното съдействие на Тони Блеър и BP (ордени „Стара Планина“, ало Президентството!). Кадафи губи медиците, дава концесиите, задължава се да плаща огромни компенсации, и си връща един смъртно болен човек. Това не е лоша сделка за демокрацията, за България и за BP.

Бившата госпожа Саркози и самолетът ѝ са просто един типично френски ход в последния момент.

Лошо е, разбира се, да тровиш природата с петролни петна. Плащаш си за гяволъка. Но да приписваш демонична същност на една голяма международна компания, просто защото е голяма, също не е много коректно.

Естествено, напълно неочаквано би било, ако България и българите покажат каквато и да е благодарност към BP в случая. Не сме такива хора. По-скоро бихме участвали в натъпкването на BP в калта, заедно с президента Обама, и сенаторите: Bob Menendez, Frank Lautenberg, Charles Schumer и Kirsten Gillibrand.

Не че нещо ще променя, но така, за протокола.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване