07/26/10 21:58
(http://www.asengenov.com/)

За ордена, Агент Гоце и Щурците...

В младежките си години, при липсата на друга твърда музика на живо, всички много се кефехме на концерт на Щурците. "XX век", "Рок в минало време" и "Стълбата" ни караха да разклатим яко глави. "Не умирай" за мен беше една от най-вълнувашите песни, а "Ти и аз" беше изпълнена с романтика...

Тези дни, сред водещите теми е и орденът, който Първанов ще връчи на Щурците, по предложение на министър Вежди Рашидов. За президента се е писало и казало много. От агентурното му минало до архара... За Рашидов се знае също не малко. От "главния мултак", през бития полицай, до мераците към Наоми Кембъл...

Дъъълга дискусия се оформи и при Комитата по тази тема.

Мнозина смятат, че Щурците трябва да откажат. Има и такива, които смятат, че орденът е призвание, без значение било кой го връчва.

За мен има значение и това, кой връчва наградата. Как аз, хипотетично, бих постъпил, на мястото на Кирил Маричков, Пеци Гюзелев, Валди Тотев и Георги Марков?

Бих отказал, оставяйки верен към феновете си и чист пред съвестта си. Следващият министър на културата, ако прецени, ще ме номинира, а следващият президент ще ми връчи пак ордена. Тогава ще приема. Толкоз. Така ще се разгранича от агент Гоце и Веждѝ... Period... Ако не доживея, ще ми го дадат посмъртно, ако го заслужавам. Ако не го заслужавам— няма да мога да го откажа. Ако ми го дава недостоен — няма да имам избор.

Толкова ли е сложно?...

Снимка: slusham.com
Публикувана на 07/26/10 21:58 http://www.asengenov.com/2010/07/blog-post_27.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване