07/30/10 11:10
(http://blog.bogomil.info/)

Facebook API и Wordpress

Единия от проектите, които правя в момента трябваше да даде възможноста на всеки, който посещава блог на клиента ми, да може да се върже към сметката си във Фейсбук, да коментира, като коментара да излиза и в блога и в страницата на вързния вече акаунт във фейсбук, както и в страницата на клиента ми пак в същата мрежа.

За основа използвах ето този плъгин, който за ‘стандартен блог’ би се справил чудесно, не но и за изградена от нулата тема, която освен всичко е натрупана и с още много неща, базирани на описанието на клиента.

В общи линии, няма много модификации да се правят, за да заработи както трябва, наложи ми се да промена малко js файла, който пренаписва бутона за ’submit’ на коментара, да махна функционалността за ‘Like’ на дадена статия, защото е страшно тъп, като функционалност, и да променя съвсем малко по FBML, за да може да заработи първата част.

Сега ми остана да направя и hook за последната част – да може приложението да публикува и на фирмената страница на клиента ми.

Обичам GPL, защото ми дава свободата да използвам готови алгоритми и да споделям кода след това.

Публикувана на 07/30/10 11:10 http://blog.bogomil.info/3694
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване