08/06/10 06:00
(http://ruslantrad.wordpress.com/)

Хем убиваш,хем печелиш,пък и съвсем легално и задължително дори

От изследването, което си направих във Facebook се оказа, че много българи подкрепят присъствието на български войници в Афганистан. Eдин пише дори,че:

Хорaтa тaм имaт нyждa от тях. Aко нe ca нaшитe мecтнитe щe пaднaд отново под подтиcничecтвото нa тaлибaнитe, a тe ca нeкyлтyрни и eгоиcтични дивaци. Ниe c пyщyнитe и тaджикитe имaмe родcтвeни връзки, миcля чe e рeдно дa зaщитим нaшитe брaтя. Нa войнa винaги имa рaнeни, aбe кaкто кaзвaт aмeрикaнцитe ‘Freedom is not free’.

А? Я пак? Този разбира ли нещо? Не, имам предвид той дали съзнава какво говори или му се отразяват много американските филми? Това момче явно много ще го харесат „Сивите вълци“ с тяхната доктрина за пан-тюркизъм. Един добър начин да изкараш пари е да се биеш в Афганистан, осъществявайки по този начин договорът, който има България със САЩ, т.е. страната ни да дава евтини войници, които са готови да умрат за по-малко долари. И американските войници са готови, но за повече плащане.

Друг читател казва:

Американците-“освободители“ -глупости!!!Когато те „освободят“ Афганистан, ще дойдат други, да ги освободят от Американците.А нашите момчета, те просто отиват там за пари. Малцина ги интересува, каква е всъщност ролята им в цялата схема. Те просто живеят на ръба, за да могат после да осигурят семействата си и да живеят достойно. Афганистан, Ирак,Иран,Босна…какво значение има, стига да се плаща….Тъжно…..

Не бих могъл да го кажа по-добре. Тъжното е фактът, че за пари няма проблем да се убива който и да е. Да се водят чужди войни. Да се умира вместо друг. Да пазиш летища вместо друг и т.н.

Още по-тъжно е, че мнението на хората така е обработено, че голяма част вярват в искрената мисия на НАТО да освобождава Афганистан от каквото и да е било. Един вид нашите войници трябва да бъдат избивани, защото така е правилно и това искат нашите съюзници.

Нека кажем колко ще плати правителството, но не на войниците, а на военните корпорации, като „Юрокоптер“ и „Аления“ – 257 млн. лева. Малко ли изглеждат? Това са пари, които отиват за въоръжаване, за убиване на жители на друга страна и явно малко хора имат против. Все пак убиваните ще са гадни ислямисти. Най-пошлото е голямата реклама на всичко това – да си професионален войник, да ходиш на мисии и да стреляш, като в Counter Strike. На всичкото отгоре ще вземеш и пари. Кеф!

Като освободим Афганистан какво ще правим? Ще си ходим от страната и ще се върнем да си копаем градините. САЩ ще разположат повече бази, по-големи оръдия, повече местни войски и ще вземат ресурсите на Афганистан, колкото ги има. Ние ще сме си тук и тъкмо ще сме изхарчили остатъка от парите, които сме получили за убийството на няколко талибана. Предлагам самият Аню Ангелов да замине и да се бие за свободата на Афганистан, вместо войниците от българските градове и села. Да видим колко им пука на управляващите от всичко това. През 2009 казаха, че няма да се пращат войници още, а какво стана?

Нека покажа как изглежда жертва на НАТО, т.е. на организацията, която защитаваме:

Това са убити цивилни след атака на войските на НАТО в Афганистан. Част от 76 убити на 23 август 2008 г. Това е един от многото случаи на „случайно“ убити цивилни. Така изглеждат роднините на войници, загинали поради същите причини, заради които и нашите войници отиват – пари. Статистиката за убити цивилни говори достатъчно-тук.

Все повече чужди войски напускат Афганистан. Холандия и Великобритания категорично отказват да пратят нови войници. Защо го правят? Защото не им пука за войните на САЩ. И на нас също не би трябвало да ни пука.

Един войник от армията в Афганистан получава средно 200 долара. Талибаните плащат повече от 400. Предлагам, щом е за пари, да се присъединим към армията на талибаните- оферта, която вероятно ще се сблъска с вътрешния глас, който ще ни подскаже: „май не се сражаваме на правилната страна, а?“

Прочетете:

Горещите точки по света създадоха нов занаят – въоръжен до зъби и жаден за приключения охранител срещу терористи


Публикувана на 08/06/10 06:00 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/08/06/5783/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване