09/16/10 21:35
(http://velqn.com/)

Dr Pepper & Coca Cola Cherry

peppers cola Dr Pepper & Coca Cola Cherry

Чери Кока-Кола, е газирана безалкохолна напитка, базирана на напитката Кока-Кола, с вкус на череша, произвеждана и разпространявана от Coca-Cola Company, от 1982 година.

Това е текста за Coca Cola Cherry от българската wikipedia.

Всъщност чери колата не е толкова интересна, защото първо – намира се чат пат през последните години, а и второ – това вече беше блогоотразено.

Dr Pepper смея да твърдя е по-интересната напитка. Предлага се от 1885-та насам, а аз като лаик на първо пробване останах с впечатление, че прилича на чери колата. Да, ама не. Многобройните люде в интернета а си казали мнението по въпроса – прилича, но не би.

Утре пак ще пробвам. И двете.

Konsumprodukt, кой каза, че е лошо?

Върнах се в годините назад, когато по коледа пускаха банани, а обикновената кола беше питие за псевдо-аристократи близки до червената партия или направо с двата крака в нея. Сега, пил съм, не мога да отрека. Още едно недоразумение… кока колата едно време се предлагаше в най-красивата стъклена бутилка, правена някога от кока кола, дори надписа беше на кирилица. Да, това е бутилката с женска форма и без неприятния червен пояс, с който все още се разпространява у нас. Незнайно защо.

Ето за тази бутилка говоря. Откога не сте пили кола в такава бутилка? Въпросът ми е от 2007-ма година.

83b6d1035405038e01b09c4a05068eb6 Dr Pepper & Coca Cola Cherry

Снимката е от едно мое пътуване до Унгария, Будапеща, столица, която непременно трябва да посетите, ако имате възможност, но вие това много добре го знаете.

Спомням си, че през останалата част на годината, когато беше възможно, дядо ми ни даваше български банани. Така наричаше крушите.

Е, сега двете напитки се внасят легално в България, та който иска може да налита.

Появата им донякъде може да смекчи националната обида, която всеки път преживявам в Гърция, налитайки на zero колата, която се продава там, оставяйки в мен едно недоумение, аджеба, за толкова ли струваме, че големците от Coca Cola са преценили за добре да продават в България само обикновена кола и лайт версията й, сякаш фокус групите и другите дяволски маркèтинг трикове и похвати са им показали, че да, ние сме достойни да купуваме само тези две марки, разбираш ли, 45 години сме били зад стената и още поне толкова години ще се радваме само на обикновената кола, сякаш няма много и различни други вкусове.

Вече е дори обидно да гледам нови и нови реклами на напитката у нас, а в мен винаги остава и една горчивина, че големците заляха българския пазар с Coca-Cola BlāK, точно по времето когато бяха решили да се отърват от продукта, но нека да пласираме това, което е останало по складовете в България, а още повече се чудя защо я спряха, тъй като тя беше страхотно приятна напитка, а алуминиевата бутилка можеше да се превръща във ваза за цвете, сигурно и за други работи…

Ще кажете, ама много ясно, BlāK колата е затрита поради същата причина, поради която е затрита и C2 колата – няма продажби.

Абре джелем, давайте я насам към България, тука всичко се продава.

ps. Така като гледам в интернета, много хора са бесни, че са им спрели любимата C2 кола.

pps. Знаете, че един такъв продукт като кока кола адски много разчита на рекламата. Е не е ли странно, как може да се закупят чери кола и доктор Пепърчо, без да има каквото и да е комуникация от страна на Кока Кола и дори да има такава, тя не е толкова активна, защото, ако беше, то щях да съм я видял и да не ви занимавам с това.

Абе както казваха едно време от Пепси – дъ чойз из юрс!

Публикувана на 09/16/10 21:35 http://feedproxy.google.com/~r/velqn/~3/_M0P2NH5uRU/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване