09/29/10 05:54
(http://eneya.wordpress.com/)

Оплакване от Т-маркет

Досега не ми се беше случвало сериозно да се ядосам на частна фирма, но за всичко си има първи път и „Т-Маркет“ сериозно се постараха.

Вчера (27.09.2010) от тях се купуват охладени пилешки бутчета (със срок на годност до 29 Септември), които, след като вече са вкъщи и разопаковани, се оказва, че миришат директно на мърша. Бяха мити, кожата беше свалена, киснаха във вода… нищо, самият кокал смърдеше на разложено.

Обратната връзка е много важна и е добър начин да оправиш подобен проблем и да няма недоволни клиенти.
Т-Маркет обаче не признават подхода на обръщане на внимание на недоволен клиент.
Първата им реакция беше да прехвърлят отговорността, че месото е било съхранявано неправилно и че те могат да възстановят парите, обаче отвъд това дреме им на шапката.

Цялото упражнение беше с цел да обърнат внимание на развалено месо, което се продава, но това не беше от значение явно. Не само, че месото дори не беше погледнато, никой дори не се поинтересува да погледне щанда с месо или да извика мениджър, да се информират продавачите или някакъв друг символ на заетост или заинтересованост.

Накратко:

Драги „Т-Маркет“, ако искате да ми кажете, че ми трябва хладилна чанта, за да не се развали месен продукт, който вие продавате в дистанцията магазина – дома ми (който е в срок на годност поне още два дни, според етикета), аз не желая вече да припарвам до магазина ви. Защото кой знае какви други изненади ме дебнат, които обаче нямат издайническа миризма на леш, която да предупреди овреме и да предотврати евентуалното ходене в болница с натравяне. Така че драги Т-Маркет, всичко най-хубаво ви пожелавам, вие изгубихте мен, моето семейство и познати и роднини като клиенти. Надявам се да вашата безотговорност да не струва на някой друг клиент повече от изхвърлено месо и бензина за разходката в двете посоки.

Причината да пиша този текст, е както да опиша събитието и опасностите, които дебнат от използването на супермаркета, но също така и за да привлека вниманието към един наболял проблем. Не ме интересува особено теорията, че клиентът е винаги прав, но отношението към случая на служителите ме притесни. Защото продаването на развалени хранителни продукти е изключително опасно и безотговорно отношение в никакъв случай не трябва да се толерира.
Защото нито един клиент не е длъжен да се отрови на продукти, които са некачествени, но хранителните магазини са длъжни да проверяват в детайл всяка информация, която засяга годността и качеството им.


Filed under: абсурдно Tagged: антиреклама, клиенти, лоша храна, некоректно отношение към клиенти, отношение, развалено месо, т-маркет
Публикувана на 09/29/10 05:54 http://eneya.wordpress.com/2010/09/29/t-market-rant-2/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване