09/29/10 16:51
(http://dzver.com/blog/)

Столичният здравен холдинг отвръща на удара

През 2003 г. общината създава фирма, притежаваща мажоритарен дял във всички софийски болници и поликлиники. По същество това е опит за скрита приватизация на всички лечебни заведения на куп. Докторските сдружения обжалваха и холдингът беше ликвидиран. За съществуването си успя да произведе безброй скандали – от назначения на роднини като шефове на болници, през фиктивен персонал с големи заплати, конфликти на интереси, непровеждане на обществени поръчки.

Независимо от това, че холдингът е ликвидиран, в момента правоприемникът му е предявил иск към всички докторици в ДКЦ-тата да платят наем със задна дата, неуточняван в никакви договори, със суми, изчислени на база поглед в тавана, за години назад. Успоредно с това общината е твърдо убедена, че всеки добър наемател на здравно заведение, със собствени средства трябва да извърши капиталовите ремонти, отлагани с десетилетия. Общината не е убедена, че трябва да съди създателите на холдинга (т.е. общината) и хората, източили средствата от него през годините. Общината е убедена, че лошите са докторите.

Притеснява ме това, че в обществото се трупа омраза срещу докторите, вместо да се трупа омраза срещу армията хрантутници в държавната администрация.

Притеснява ме и това, че здравеопазването е всъщност много по-реформирано от полицията, армията и съдебната система – но онези батаци са свещени крави, по-силни от всяка обществена група, включително народното събрание.

Публикувана на 09/29/10 16:51 http://dzver.com/blog/?p=2031
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване