10/14/10 11:57
(http://desnite.eu/)

Когато мъглата се спусне настъпва времето на лобистите

Лекотата, с която лобистки интереси и мероприятия пронизват управлението на ГЕРБ започна да прави особено впечатление. Истината обаче е, че за всеки що-годе грамотен наблюдател още от самото начало беше ясно, че именно това правителство ще бъде особено податливо именно на лобистки мероприятия. Време е да се обясни – защо.

Само политически партии могат да упражняват властта по отговорен и подотчетен начин – и това самият Бойко Борисов изобилно и грамотно обясняваше от момента, в който превърна ГЕРБ от движение в партия. Само партиите, повтаряше той, носят в себе си гаранцията, че ще прилагат едни и същи принципи и ценности във всичките си действия, на всички равнища на управление. Защото партиите – това не са случайни групи хора, събрани от кол и въже. А са екипи от дейни хора, които са се събрали заедно, защото вярват в едни и същи неща и искат да правят едно и също с властта.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване