10/18/10 09:37
(http://komitata.blogspot.com)

История от вчера за социалната мрежа

Снощи гледах „Социалната мрежа“ и е малко да се каже, че бях много впечатлен.

Филмът разказва историята на Марк Цукерберг, създателят на сещате се какво - фейсбук.

Филмът е изпълнен с жокери. .

Жокери, защо е най-добре да си в студент в Америка (имам предвид САЩ), ако искаш да постигнеш върхове в бизнеса.

Защо е жизнено важно да учиш в най-добрите университети, например в Харвард.

Защо, въпреки че си учил в Харвард, най-доброто място за интернет бизнес е в Калифорния. Така че се ориентирай към Станфорд отсега.

Защо САЩ е най-великата държава в света (подсказ - стандарти в образованието и в другите видове възпитание на студентите, но и други неща) и защо американската мечта е все още жива.

Докъде може да стигне политическата коректност.

Колко сериозна е съдебната система.

Сюжетът не е сложен (разкривам подробности, чети на свой собствен риск нататък) – Марк Цукерберг е зубър, гениален програмист и с безпогрешен инстинкт за пазара. Проблем е, че е напълно асоциален и груб към жените (Повече от Джони Наш в „Красив ум“). Една вечер успява да надмине себе си в грубостите си (всъщност той е толкова зле, че не се усеща) и девойката, с която е излязъл, го откача по възможно най-светкавичния начин.

Марк се прибира, пише един злобарски текст в блога си, и се почва една...

Във филма участва и Джъстин Тимбърлейк в ролята на Шон Паркър - създателят на Напстър (Шон, ти си велик) и визионер във Фейсбук. И с не много добър характер.

Филм за предприемачеството, успеха в живота, успеха с жените, приоритетите, приятелството, какво значи да си джентълмен, колко голяма хапка от гъза ти може да си отхапе американската съдебна система, ако не внимаваш.

Може би се разнежих от него и си въобразявам всичко позитивно отгоре, защото ме върна към основаването на „Нет Инфо“, в което минаха най-лудите години от кариерата ми. И е поразително как се повтарят сюжети и характери в съвсем различни обстоятелства.


PS. Абе хора, къде е женската тоалетна в киното в мола на „Хемус“? Не я открихме.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване