10/20/10 13:59
(http://ikonomika.org/)

А какво ще национализираме за полицаите?

Някои миньори са внасяли 10 години в професионален пенсионен фонд, други са внасяли 1-2 години – и всички искат да се пенсионират много по-рано, отколкото е заложено. Ясно е натрупаните средства не могат да стигнат за пълно покриване на ранните пенсии на всички (дори технически, няма как да внасяш една година за пенсии, а да получаваш 11 години ранна пенсия). Но правителството е намерило решение – ще национализира професионалните фондове, за да плати на всички много ранни пенсии.

Тук възниква, обаче, много интересен въпрос – полицаите въобще не са внасяли в никакъв фонд вноска за ранно пенсиониране. Обаче те също се пенсионират рано. Какво ли ще национализира правителството, за да плати ранните пенсии на полицаите? 

И при военните е същото и за тях няма натрупани средства. За тях какво ще национализираме? А за следователите и други подобни групи? Трябва също нещо да се национализира, очевидно това е единственото решение, което правителството е в състояние да измисли.

Ами и други стотици хиляди хора се пенсионират преди пенсионна възраст. А за техните ранни пенсии какво да национализираме? И въобще, ще има ли толкова неща за национализиране, ако тръгнем по този път, да решаваме всеки бюджетен проблем с национализация?



Блогът за икономика 2010

Публикувана на 10/20/10 13:59 http://ikonomika.org/?p=4740
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване