11/02/10 09:22
(http://vasvalch.com/)

Презентацията – инструмент за убеждаване на клиенти

Социални медии за бизнесаКакто и преди съм споделяла използването на социални медии не може да се случи, без да преминете през етапа на убеждаване, в който да покажете на клиентите/мениджърите си ползите от този нов комуникационен канал. За постигане на този резултат са необходими доста усилия, правилен подход и конкретни ползи, които да бъдат изтъкнати пред мениджмънта. Традиционно не съм особено голям фен на презентациите, поради простата причина, че те не са достатъчно гъвкави (т.е. трудно е да промениш посоката на говорене в съответствие с обратната връзка) Въпреки това интересното и динамично представяне може да се използва като добро въведение в темата, след което да се отговаря на конкретни въпроси. Представям ви една доста добра въвеждаща презентация за ползите от социалните медии за бизнеса.

Това, което ми харесва:

  • самият дизайн и динамичната структура с много визия, която предава смисъла
  • конкретни примери за успех
  • изброяването на конкретни стъпки за изграждане на стратегия
  • добро представяне на основните ползи от различните мрежи (размер на аудиторията и навици), без да се задълбава в технически спецификации
  • изброяване на инструменти за работа, мониторинг и оценка на дейностите

Накратко, добрата презентация за убеждаване на клиентите и мениджърите трябва да включва конкретни практически ползи и инструменти за подобряване на работата. По този начин става ясно, че социалните мрежи вършат работа и че вече има добри инструменти, които да спестят време и да повишат ефективността на активностите. Разбира се, това е презентация за глобална публика – в работата си съм открила, че е доста по-полезно да обогатите общата информация с примери от локалната практика. Тук влизат както добри примери на локални марки, така и информацията за слабата активност на брандове в конкретен сегмент – това значи, че можете да станете лидер и да спечелите вниманието на аудиторията по-лесно.

Какво бихте добавили в една такава въвеждаща презентация за убеждаване на клиенти?



Още по темата:

  1. Трите етапа на маркетинг в социални мрежи: Дали? Как? Защо?
  2. Общуване с клиенти: “Обърни ми внимание!”

Публикувана на 11/02/10 09:22 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/k7ez_-xkCH4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване