11/09/10 10:19
(http://blog.bogomil.info/)

Awesome фондация и идеите

Покрай чудесните хора в обществото на Mozilla се запознах с хора с най-различни интересни, но с общата цел да правим неща, които помагат на други хора.

За някой сигурно е повече от чудесно, ако му дадат 100 лева, но ще е още по-чудесно, ако намериш начин да инвестираш тези 100 лева, така, че всеки ,месец да ти идват по 100 , нали?

За мен чудесното е да намеря начин на науча хората на всички чудесни неща, които могат да правят сами, за да подобрят част от живота си, дори и много малка част, като опитът им в Интернет например или това да се научат да защитават правата си.

Представятм ви идеята на Awesome Foundation и всеки, който иска нека да се включи. Идеята е проста, но изисква промяна на мисленето.

Представете си, че имате супер идея, как да промените нещо, но ви трябва малка сума за да го сторите, а за банката не може и да си помислите, не става дума и за другите кожодери, които ще ви вземат удоволствието от свършената работа – е тогава на помощ идва тази идея, която набира голяма скорост в Европа и по света.


Как работи?

- Определен брой хора даряват по определен брой пари всеки месец и вземат колективно решение какво ще се прави с парите.

- Основния критерии е това в което се влагат парите да стане бързо и да бъде нещо, и да бъде Awesome :)

и все пак работи ….
Бледа светлина беше кампанията на zadrujno.bg, които събраха пари за нац. отбор по програмиране !

Ако искате да станете част от тази идея в България, просто се запишете тук.

No related posts.

Публикувана на 11/09/10 10:19 http://blog.bogomil.info/3840
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване