11/19/10 12:22
(http://www.asengenov.com/)

За дупетата, таралежите и модерната демокрация

Британският премиер аноснира промени, които ще позволяват на гражданите да проследяват всички правителствени разходи и правителствени договори и поръчки, над 25 хиляди пауда.

Според Камерън: "Това е крайпътен камък в живота на това и, надявам се, на бъдещите правителства. Нашата амбиция е да бъдем едно от най-прозрачните правителства в света. Отворени за това, какво правим и решителни за това, какво харчим…"

Той подчертава, че британците ще могат да видят ежемесечно актуализирана информация за това, какви са разходите над 25 хиляди паунда, които всяко министерство извършва, а информацията ще бъде публикувана в Интернет.

Според премиера, хората ще могат да виждат милиони неща, за които харчи пари правителството и да сигнализират за нередности, когато ги видят.

Освен това, гражданите ще могат да искат и ползват правителствена информация за социални или комерсиални цели.

Камерън завършва с думите: "Вие ще имате толкова информация за това, какво прави правителството, как харчим парите ви и какви са резултатите. Ползвайте я, дръжте ни отговорни! Заедно можем да дадем пример за това, как изглежда модерната демокрация!"

Сега изгледайте и сравнете речта на Дейвид Камерън с думите на Борисов за голите дупета, или начина, по който той отговаря на журналист от Нова…







Благодаря на Иван Бедров за препратката към това изказване на Дейвид Камерън.
Публикувана на 11/19/10 12:22 http://www.asengenov.com/2010/11/blog-post_3201.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване