11/22/10 07:59
(http://www.gorichka.bg/)

10 причини да отделите съботата за форум Храна, дори и да не ви пука много за презентациите

1. ВРЕМЕТО
Започваме от очевидното: навън ще е студено, мрачно, мъгливо и ще вали, а вътре ще е уютно, топло и интересно. Фотьойлите са удобни, залата е една от най-приятните в София. Няма да е светло, но ще е осветено. Ще мирише на бабината кухня и ще има мнооого вкусна храна и бар със селекция от антидепресантни напитки.

vremeto


2. ДЕТАЙЛИТЕ
В деня на форума за събитието ще работят над 50 души: доброволци, озвучители, осветители, оператори, фотограф, декоратори, бармани, готвачи, сценични работници, актьори, модератори, селектори, чистачи, продавач-консултанти, ентусиасти, говорители и невидимите добри феи. Не искаме да правим събитие тип “да чуем там някакви хора”. Искаме да преживяваме приятни неща и затова се ангажираме за нещо специално - от подаръка на входа, през менюто на бара, до всички интересни малки пипнати неща, между и по време на това, което наричаме “основно” съдържание.

moliv

3. ИЗКУСТВОТО
Освен готварско изкуство, ще има музика, видео и театър. Издаваме Деси от Phuture Shock, останалото - елате и вижте.

desi

4. ПОДАРЪЦИТЕ
Не трябваше да издаваме всичко, но ще си тръгнете от форума с един куп интересни и уникални предмети, част от които са ръчна изработка, специално за събитието. Освен това, Коледа наближава, шопингът по моловете е досаден, а в паузите на Форум Храна ще има интересни щандове с вълнуващи неща, така че бързо да минете няколко нива нагоре в Голямото Търсене на подаръци.

5. ОБЯДЪТ
Да. Предвидили сме обяд за всички. В обедната почивка, във фоайето на залата ще се появят щандове с готова храна направени от едни от най-яките софийски места за хранене (ще ви ги представим допълнително). Всички те ще ви предложат част от безплатното обедно меню, както и голям избор от различни други техни специалитети. Ако бяхме журналисти, бихме го нарекли “Уникален кулинарен празник”.

6. ХОРАТА
Може би сте били на предния форум на Горичка (Родителство) и сте го усетили. То е нещо търсено от тези от нас, които все мрънкаме от липса на места и събития, на които да срещаме адекватни, симпатични, познати и непознати физиономии, с които цял ден да преживяваме нещо хубаво заедно. Ами, първият път се получи, няма причини да не повторим.

hora

7. АТМОСФЕРАТА
Модераторите - Йордан Жечев (творчески директор на DDB Sofia или, по неговите думи, “един дебел човек, който обича да яде”) и Маги Малеева (една слаба жена, която не по-малко обича да яде). Дрийм тийм, за какъвто и най-бързо забогателият БГ телевизионен продуцент не може да мечтае. Двамата ще са цял ден на сцената с една-единствена задача - да направят така, че да не спрете да говорите за това, което сте преживели на форума, поне няколко дни след него. Погрижили сме се да има още и зареден хладилник в центъра на сцената, но предназначението му е с щампа “строго секретно”.

maleevajechev1

8. ЦЕНАТА
15 лева на човек, ако сте двама. Не е евтино, ако дойдете самo за да се стоплите и да пийнете нещо. Нека сега добавим един лек обяд, малко музика на живо, малко театър и ударна доза презентации.

9. МИРИЗМИТЕ
За Форум Храна ще използваме към 10 килограма от следните подправки: мускатово (индийско орехче), майорана, мащерка, сол с 12 билки, босилек, джинджифил смлян, канела сорт касия, кардамон, черен пипер смлян, карамфил, чили. И то био. Но още не можем да кажем за какво. Няма да е за готвене. Ще разберете на място.

podpravki

10. СЪДЪРЖАНИЕТО
Не знам дали това вече има значение, но май пропуснахме да подчертаем, че Форум Храна е целодневно събитие, на което ще видим 11 вдъхновяващи презентации от интересни хора на тема храна. А на нас ужасно ни пука за тази тема, защото я виждаме, като най-важната за бъдещето на света, такъв какъвто го познаваме.


Списъкът с всички лектори е на www.gorichka.bg/hrana. Там е и регистрацията. Денят е 27 ноември. Отваряме вратите в 9 сутринта.

Публикувана на 11/22/10 07:59 http://blog.gorichka.bg/?p=2751
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване